Joomla 5 Notice

We are pleased to announce that as of January 29, 2024, all of our Joomla extensions are compatible with Joomla 5.

For all who are still updateing from Joomla 3 to Joomla 4: Joomla 4 Migration instructions are available here:

There is now a separate Documentation for Visforms for Joomla 4 and for Visforms for Joomla 5!

Forum

Visforms Subscription user can ask questions in our forum. Please log in with the relevant user first.
Everybody can access the forum for reading.

Please only ask 1 question per topic.

Error with new Joomla 4.3 Version

More
1 year 3 months ago #9204 by Administrator IV
Replied by Administrator IV on topic Error with new Joomla 4.3 Version
Hello deepgreyweb,

Many thanks for the further information and the call stack for the error situation.

I looked and tested this on Joomla 4.3.
I can not reproduce the error.
You are currently the only one who encounters a problem with Visforms after the update to J4.3 and reports it in the forum.

From the callstack you can see that the error ultimately occurs in a Joomla file:
Code:
JROOT/libraries/src/Editor/Editor.php:284
It occurs when trying to load an editor field in the form configuration.
This is Joomla code far outside of Visforms and is only 'triggered' by Visforms.
So this is definitely something special and will not be causally connected to Visforms.

It is possible, for example, that you have installed and activated a third-party editor, but it is not compatible with J4.3 and is causing the error.
The specific way you enabled/disabled other editor plugins could also be causing the issue.
Please check your settings and change them accordingly to find the source and fix the error.

If you cannot locate and fix the error on your own:
We would look at what is going wrong on your Joomla instance and visforms.
To do this, we need to debug the Visforms code.

The question is whether you could provide us with an Akeeba backup of the website.
We use the following platform for this: wetransfer.com/

Kind regards, Ingmar

:idea: I recommend you the new and up-to-date documentation for Joomla 4:
docs.joomla-5.visforms.vi-solutions.de/en/docs/
Most of this also applies retrospectively to Joomla 3.
Please only ask 1 question per topic :-).

:idea: Ich empfehle Dir die neue und aktuelle Dokumentation für Joomla 4:
docs.joomla-5.visforms.vi-solutions.de/docs/
Das meiste gilt rückwirkend auch für Joomla 3.
Bitte immer nur 1 Frage pro Thema stellen :-).

More
3 weeks 5 days ago - 3 weeks 5 days ago #10501 by Administrator IV
Replied by Administrator IV on topic Error with new Joomla 4.3 Version
Hello deepgreyweb,

a user of the free version had the same problem and found the following simple solution for himself.

Quote:

I read something in the forum about this error message that someone reported, but there was no solution anywhere.

So I'm asking again:
How do I get rid of this on the dashboard?
Is there anything known about this?

I found the solution:
I simply had to save the existing entry for the DB again when configuring Joomla.

It was displayed correctly, nothing changed, saved... it works!

Kind regards, Ingmar

 

:idea: I recommend you the new and up-to-date documentation for Joomla 4:
docs.joomla-5.visforms.vi-solutions.de/en/docs/
Most of this also applies retrospectively to Joomla 3.
Please only ask 1 question per topic :-).

:idea: Ich empfehle Dir die neue und aktuelle Dokumentation für Joomla 4:
docs.joomla-5.visforms.vi-solutions.de/docs/
Das meiste gilt rückwirkend auch für Joomla 3.
Bitte immer nur 1 Frage pro Thema stellen :-).
Last edit: 3 weeks 5 days ago by Administrator IV.

More
3 weeks 5 days ago #10502 by Administrator IV
Replied by Administrator IV on topic Error with new Joomla 4.3 Version
Hallo deepgreyweb,

ein Nutzer der freien Version hatte das gleiche Problem und folgende einfache Lösung für sich gefunden.

Zitat:

Im Forum habe ich etwas über diese Fehlermeldung gelesen, die jemand gemeldet hat, aber nirgends eine Lösung.
Daher frage ich nochmal:
Wie bekomme ich das beim Dashboard weg?
Ist da was bekannt?

Habe die Lösung gefunden:
Ich musste einfach nochmal bei der Konfiguration von Joomla den bestehenden Eintrag für die DB abspeichern.
Wurde richtig angezeigt, nichts verändert, abgespeichert ... läuft!

Liebe Grüße, Ingmar

:idea: I recommend you the new and up-to-date documentation for Joomla 4:
docs.joomla-5.visforms.vi-solutions.de/en/docs/
Most of this also applies retrospectively to Joomla 3.
Please only ask 1 question per topic :-).

:idea: Ich empfehle Dir die neue und aktuelle Dokumentation für Joomla 4:
docs.joomla-5.visforms.vi-solutions.de/docs/
Das meiste gilt rückwirkend auch für Joomla 3.
Bitte immer nur 1 Frage pro Thema stellen :-).

Moderators: Administrator AVAdministrator IV
Powered by Kunena Forum